Campionatul European de Taekwon-Do I.T.F.
Terracina - Italia, 22-24 aprilie 2005

Andreea Ungureanu, sportiva a Clubului Sportiv Kwang-Gae Iasi, a obtinut 3 medalii de bronz la Campionatul European de Taekwon-Do ITF, ce a avut loc in perioada 22-24 Aprilie 2005 in Terracina, Italia. La acest campionat au participat in jur aproximativ 400 de sportivi din peste 24 de tari europene.

Taekwon-Do, denumit metaforic si "calea spiritului inalt", este o arta martiala de origine coreeana, ce contine peste 3000 de tehnici de autoaparare bazate in special pe lovituri si blocaje cu picioarele, de pe sol si din saritura.
Taekwon-Do este o arta martiala aparuta relativ recent - pe 11 aprilie 2005 s-au implinit 50 de ani de cand fondatorul Taekwon-Do-ului, Generalul Choi Hong Hi, IX DAN ITF (1918-2002), a dat aceasta denumire artei martiale pe care a duso la perfectiune - care a cunoscut o raspandire deosebita in intreaga lume.

Partea competitionala a Taekwon-Do-ului ITF are ca probe de concurs:
  • TULL: forma de lupta cu adversari imaginari
  • SPARING: lupta libera
  • SPECIAL TECHNIQUES: tehnici speciale de spargere din saritura (tintele se afla la peste 2,50 m inaltime)
  • POWER TECHNIQUES: spargeri-forta

Andreea practica Taekwon-Do ITF de 5 ani si jumatate. In tot acest timp a obtinut numeroase medalii la competitiile nationale.
Pe langa aceste medalii din 2003 Andreea face parte din Lotul National de Taekwon-Do ITF al Romaniei si a participat in 2003 la Campionatul European din Rijeka, Croatia unde obtinut doua medalii de bronz la competitia pe echipe si la Mondialele de Taekwon-Do ITF din Varsovia, Polonia unde, alaturi de Roxana Constantin, a obtinut un loc 5 si un loc 6 tot la competitia pe echipe.
In 2004 Andreea a obtinut prima ei medalie la individual la Campionatul European de la Tampere, Finlanda, medalie ce incununa nenumaratele ore de antrenament si multe sacrificii personale, atat dpdv al timpului cat si al banilor.
Ca urmare a acestor rezultate Agentia Nationala pentru Sport i-a acordat in 2003 titlul de Maestru al Sportului.

Chiar daca are din ce in ce mai putin timp liber in care sa practice Taekwon-Do, datorita facultatii (Andreea e in anul III la ISE), a reusit cu ajutorul instructorului sa se pregateasca pentru campionatul national din februarie de la Medias unde a obtinut titlul de campioana nationala la TULL, pentru al treilea an consecutiv, si titlul de vicecampioana nationala la SPARING senioare, -52kg, pastrandu-si locul in Lotul National al Romaniei.

Pe 22 aprilie 2005, Andreea Ungureanu si-a reconfirmat valoarea castigand din nou bronzul european la Tull individual centuri negre 1 DAN.
Spre deosebire de anul trecut, Andreea a mai obtinut si doua medalii de bronz la competitia pe echipe, echipa de senioare a Romaniei castigand medalii de bronz la Tehnici speciale si la Spargeri forta.

"Sunt foarte fericita ca am reusit sa castig din nou medalia de bronz la tull individual la europene, in conditiile in care nivelul competitional s-a ridicat foarte mult, participantii fiind in numar din ce in ce mai mare si din ce in ce mai bine pregatiti. Sa obtii o medalie in momentul de fata devine tot mai dificil.
La Tull individual, dupa ce am invins sportivele din Suedia si Belgia am pierdut in fata mai experimentatei sportive din Polonia care este campioana europeana a acestei probe de mai multi ani. Sunt foarte multumita de aceasta medalie deoarece am muncit foarte mult pentru ea.
In afara de aceste medalii am mai obtinut inca doua medalii de bronz la competitia pe echipe.
Vreau sa multumesc instructorului meu, Sorin Miron, pentru tot ceea ce a facut pentru mine si parintilor si prietenilor pentru sprijinul acordat.
Avand in vedere ca anul viitor Campionatul European v-a avea loc in Romania sper sa gasesc sponsori pentru a putea sa ma pregatesc cat mai bine si sa aduc iar medalii pentru Romania si pentru Clubul Sportiv Kwang-Gae Iasi."

Andreea Ungureanu, centura neagra 1 DAN

"Multumesc Andreei Ungureanu pentru rezultatele pe care le-a trecut in palmaresul clubului, rezultate foarte importante atat pentru ea cat si pentru clubul nostru. Ii doresc cat mai multe selectionari in Lotul National si cat mai multe medalii nationale si internationale. Ii doresc de asemenea sa ajunga sa pregateasca elevi de care sa fie cel putin la fel de mandra pe cat sunt eu de ea.
Imi doresc si ii doresc ca medaliile castigate anul acesta sa-i aduca un loc binemeritat in topul celor mai buni sportivi ai judetului Iasi din acest an.
Sper ca rezultatele din ce in ce mai bune obtinute de C.S. Kwang-Gae Iasi atat la campionatele nationale cat si la cele internationale sa atraga atentia autoritatilor locale si judetene si a sponsorilor care sa ne acorde ajutorul logistic si material de care avem nevoie pentru a organiza Campionatul National de Taekwon-Do ITF in 2006 la Iasi. Organizarea acestui campionat este deocamdata in faza de proiect si cand va prinde viata va consta intr-un eveniment deosebit de important pentru toti iubitorii artelor martiale si a sportului in general din Iasi!"

Sorin Miron, centura neagra 1 DAN
Presedinte si instructor CS Kwang-Gae Iasi

 « Inceputul paginii ...ultima actualizare 03.05.2005